Haarlem van het gas af

Bijna alle Haarlemmers verwarmen hun huis nu met aardgas. Dat gaat veranderen. In 2050 moet heel Nederland over zijn op duurzame energie. Haarlem wil dat zelfs al in 2040. Als aardgas verdwijnt, moet er iets anders voor in de plaats komen. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. Samen met de bewoners bekijkt de gemeente per wijk wat de beste oplossing is.

Om Haarlemmers bewust te maken van de energietransitie naar aardgasvrij wonen voert de gemeente de campagne ‘Haarlem wordt steeds gasvrijer’. Vanuit de wijkraad willen wij hier graag bij betrokken zijn bij de ambitie van de gemeente Haarlem om reeds in 2040 van het gas af te zijn.

In de afgelopen periode heeft er al een overleg plaats gevonden tussen de centrum wijkraden en de gemeente. wat hier naar voren kwam is, dat met name de oudere panden niet zo eenvoudig van het gas af te halen zijn. Om dit project goed in banen te leiden hebben de centrum wijkraden een eigen werkgroep samengesteld die zich met dit onderwerp bezig gaan houden.

Ook willen wij vanuit onze wijk hier bij betrokken zijn. We zijn dan ook op zoek naar bewoners uit de wijk die zich willen inzetten in deze werkgroep. Mocht u interesse hebben kunt u dit laten weten door een e-mail naar ons te sturen.

Wilt u meer over dit onderwerp lezen, klik dan hier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *