Zwerfafval? Adopteer een prullenbak

Zwerfafval is afval dat mensen bewust of onbewust weggooien en achterlaten op plaatsen die daar niet voor zijn bestemd. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit verpakkingsmaterialen van eten en drinken, sigaretten en kauwgom. Het weggooien van afval op straat zorgt voor een vervuild straatbeeld, is slecht voor het milieu en bovendien strafbaar. En uiteindelijk moeten alle inwoners van de gemeente opdraaien voor de kosten van het opruimen.

Samen de handen uit de mouwen steken!

Een schone leefomgeving, daar werkt Spaarnelanden aan, voor én met de inwoners van Haarlem. De straat is immers van ons allemaal. Samen de handen uit de mouwen steken voor een nette openbare ruimte. Het is vaak een kleine moeite, maar geeft groot plezier!

Adopteer een prullenbak

Prullenbakadoptanten adopteren een prullenbak met een stukje straat. Zo bent u onze extra ogen en oren in de wijk. Spaarnelanden leegt de openbare prullenbakken in Haarlem regelmatig. Helaas komt het soms voor dat prullenbakken sneller vol raken met zwerfafval als gevolg. Dit willen we samen met onze prullenbakadoptanten zoveel mogelijk voorkomen.
Uiteraard ondersteunt Spaarnelanden de prullenbakadoptanten. Alle nieuwe adoptanten krijgen een welkomstpakket met daarin: een afvalknijper en handschoenen en vuilniszakken voor het zwerfafval

Inwoners die zwerfafval willen opruimen en/of een prullenbak willen adopteren, kunnen zich aanmelden door op deze link te klikken. Na ontvangst neemt een medewerker van Spaarnelanden zo snel mogelijk contact met u op. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *