Kunst op de gevel van Flinty’s

Onlangs zijn er op de gevel van het Flinty’s pand (De Witstraat) 3 kunstwerken onthuld. Begin 2021 hebben drie jonge Haarlemse kunstenaars, Janneke Peletier, Osazee Idemudia en Luca de Wind, ieder speciaal voor Flinty’s een kunstwerk gemaakt. De drie jonge artiesten werden uitgekozen om dit doen, omdat zij in 2020 winnaars van HIT (Haarlems Interscholair Tournooi) Beeldende Kunst waren. De beeldend kunstenaar Maarten Bel heeft de drie jonge kunstenaars begeleid in het bedenk- en maakproces.

Voor het bedenken van de kunstwerken zijn de makers gevraagd om op hun eigen manier aan de hand van de actualiteit iets te bedenken.

Osazee Idemudia (15 jaar, Montessori College Aerdenhout)
“Bij het maken van het schilderij heb ik gedacht aan iets dat iedereen kent. We zitten samen in hetzelfde schuitje met het virus. Met mijn schilderij wil ik zeggen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen door de Avatar te zijn. Net als de cartoon zegt: alleen de Avatar meester van alle vier de elementen kan dit stoppen.”

Luca de Wind (15 jaar, ECL)
“Mijn kunstwerk is geïnspireerd op mijn eigen ervaring én de ervaringen van anderen met straatintimidatie. Ik heb geprobeerd uit te beelden hoe het voor mij en voor vele anderen is om ongewenst op straat te worden nageroepen. Met mijn kunstwerk wil ik aandacht vragen en duidelijk maken dat straatintimidatie een groot probleem is waar veel meer mensen mee te maken hebben dan je misschien zou denken.”

Janneke Peletier (16 jaar, Stedelijk Gymnasium Haarlem)
“Mijn kunstwerk gaat over verandering, zeker relevant nu. Ik heb geprobeerd op een simpele manier dat thema over te brengen met een paar elementen die te zien zijn: golven, zon en maan, corona en een pad naar de horizon, waar die dan ook te vinden is.”

De plek van de kunstwerken aan de buitenwand van Flinty’s in de Witstraat Haarlem zal een wisselplek worden, zodat de toekomstige jonge beeldende kunstenaars daar ook komen te hangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *