Leefstraat Heiliglanden & De Kamp 2022 – Eerste Editie

Hallo wijkgenoten,

Even kort voorstellen: Mijn naam is Alex Matatula (42) en ik woon samen met mijn vriendin Sophia ruim 4,5 jaar aan het Groot Heiligland 5a. Ik vind het leuk om (nieuwe) mensen te ontmoeten, te fietsen en wandelen in het prachtige duingebied en ben een liefhebber van avontuurlijke reizen, koken en muziek. 

Na een periode van minder sociale activiteit en spontane fysieke ontmoetingen is er nu gelukkig meer ruimte om elkaar weer op te zoeken, elkaar te spreken, samen dingen te doen en de buurt te ervaren. 

Leefstraat
Als bewoner van onze mooie wijk Heiliglanden & De Kamp heb ik het idee opgevat om een Leefstraat te organiseren. Voor en door de buurt.

Doelen van de Leefstraat
Versterken van de onderlinge relaties in onze wijk door elkaar (beter) te leren kennen en inspireren, én te ervaren hoe een straat ook kan worden beleefd. 

Geplande datum en locatie
Tijdens dit 10-dagen durende evenement, van vrijdag 16 t/m zondag 25 september 2022, zouden we meerdere activiteiten, in voornamelijk ‘t Groot Heiligland, voor jong en oud kunnen organiseren.

Activiteiten
Denk aan activiteiten zoals bijvoorbeeld VrijMiBo’s, een activiteit speciaal voor kinderen, presentatie scenario’s autoluwe wijk incl. demonstratie deelauto-concept, De Buurt Bruist (kunst, cultuur & horeca), De Smaak van Heiliglanden en De Kamp en een Zomerse Zondag-brunch.

Samen kom je verder
Wil je ook graag meehelpen? Een Leefstraat kan alleen als wij samenwerken met elkaar, de bewoners, ondernemers en culturele instellingen. Dus, heb je een idee? Deel het met mij.

Bereikbaarheid en auto’s parkeren voor bewoners
Tijdens de Leefstraat wordt het Groot Heiligland tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat wij de beschikbare openbare ruimte optimaal kunnen gebruiken om met elkaar samen te komen.
Nb. Uit mijn onderzoek is gebleken dat het mogelijk is om tegen minimale kosten een aantal auto’s tijdelijk te parkeren in parkeergarages De Kamp, Houtplein en De Dreef. Het gaat hier dan om parkeren in de avonduren (vanaf 19.00 en/of 21.00 uur t/m 08.00 uur), het tarief bedraagt dan €3,27 per nacht per auto. De vrijgekomen autoparkeerplaatsen worden dan ook onderdeel van de Leefstraat.   

Meer informatie
Wil je graag meer weten over de Leefstraat, wil je meewerken en/of heb je een goed idee, dan kun je het volgende doen:

Levendige groet,
Alex Matatula

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *