Kunst in de wijk: Nieuwe expositie ‘The art of trash’

‘The Art of Trash’ laat een boeiende expositie zien met onverwachte uitkomst; een persoonlijke zoektocht naar nieuwe wegen en mogelijkheden waarbij hergebruik een voorwaarde was.

“Kunnen wij kunst maken van afval”, vroegen de acht leden van kunstcollectief De Zout zich af. De uitdaging werd aangenomen om op creatieve wijze aandacht te vragen voor klimaatverandering en de gevolgen van de consumptiemaatschappij. Met de expositie hopen we bezoekers, volwassenen en kinderen, te inspireren om creatief te zijn met dagelijks afval. Van ‘trash’ naar ‘treasure’ kan met materialen die gewoon voor handen zijn, alleen moet je af en toe even sparen.

Het gebruik van gerecyclede of hergebruikte objecten om kunst van te maken wordt ook wel ‘upcycling’ genoemd. De kunstenaars die de uitdaging hebben opgepakt zijn Georgios Flouris, Lily van Rosmalen, José Sierkstra, Paulina Krijnen, Francis Martinot, Renée van der Hulst, Evelien Grosheide en Maud Ramaekers.

De expositie is van 15 oktober tot 9 januari 2023 te zien in pop-up galerie De Zout, Grote Houtstraat 149 te Haarlem, op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *