Trillingshinder

De wijkraad Heiliglanden De Kamp is momenteel, samen met buurtbewoners, bezig om de kruising Kleine Houtstraat met de Gedempte Oude Gracht trillingsvrij te maken. Door een constructiefout in de fundering van de kruising, verzakt de grond onder het wegdek waardoor scheuren in het wegdek ontstaan. Bij het passeren van zwaar verkeer, waaronder voornamelijk stadsbussen, wordt door de scheuren een trilling veroorzaakt die bij veel huizen op de Gedempte Oude Gracht en de straten daarachter, te voelen is.

Op dit moment zijn we druk in overleg met de Gemeente Haarlem over een korte termijn- en een lange termijnoplossing. Doel van zowel de wijkraad als de gemeente is om een goede lange termijnoplossing uit te werken waardoor de trillingen blijvend zullen verdwijnen. Onderstaande link verwijst naar de projectpagina van de Gemeente Haarlem waar de vorderingen binnen dit project te volgen zijn.

https://www.haarlem.nl/gedempte-oude-gracht-en-verwulft-verkeerstrillingen/

Ervaar je ook overlast en wil je graag meepraten, laat dit dan graag weten via ons e-mailadres; hdkwijkraad@gmail.com.

Of kom bij ons langs tijdens onze wijkraadvergadering. Data en locatie van de vergadering zijn te vinden elders op de internetpagina.